Vastgoed lijkt op het eerste oogpunt commercieel en een harde wereld. Toch zit er een hele andere kant aan vastgoed. Deze functies vind je bij de woningcorporaties. Je werkt veel in samenwerking met gemeenten en partijen als aannemers, reparateurs en de huurders zelf. Jij maakt hier een enorm verschil in het leven van anderen. Het is jouw  werk om  ervoor te zorgen dat er duidelijke contractafspraken zijn rondom het onderhoud van het vastgoed. Je zorgt dus voor een fijne samenwerking met aannemers, zodat de huurders goed geholpen kunnen worden. We vertellen je alles over wat je doet, waar je kunt werken en natuurlijk de vacatures. 

Wat doe je als je werkt binnen vastgoed bij een woningcorporatie? 

Als je werkt in vastgoed binnen de maatschappelijke sector dan werk je vaak bij een woningcorporatie als contractbeheerder of coördinator. In de meeste gevallen lijken de werkzaamheden heel veel op elkaar. Dit is wat je voornamelijk zal doen: 
Check, check, dubbelcheck desk Als vastgoedcoördinator of contractbeheerder zorg jij ervoor dat aannemers afspraken nakomen. Jij loopt de afspraken na en checkt of de taken al afgehandeld zijn. 
Stakeholders managen: Jij staat in het midden van verschillende partijen. We zeiden het net al even. Je hebt te maken met huurders, de gemeente, de woningcorporatie, bouwvakkers, omwonenden en zo kunnen we het lijstje nog even uitbreiden. Jij regelt dat de communicatie soepel verloopt en houdt het overzicht.  Als vastgoedcoördinator of contractbeheerder zorg jij ervoor dat aannemers afspraken nakomen. Jij loopt de afspraken na en checkt of de taken al afgehandeld zijn. 
Adviseren over en beheren contracten: De naam van de functie zegt het natuurlijk al. Een contractbeheerder beheert de contracten. Hierdoor weet jij alles. Van de grote tot de kleine letters. Elke keer als er nieuwe contracten opgesteld worden, geef jij jouw advies over wat je geleerd hebt. En vergis je niet. Binnen een woningcorporatie heb je meerdere contracten. Zowel met de huurders, als bouwers, cv-installateurs, gemeenten, etc. Jij bespreekt budgetten en doet altijd en tijd-check. Een wat? Een check of de afspraken in het contract nog wel van deze tijd zijn!  Als vastgoedcoördinator of contractbeheerder zorg jij ervoor dat aannemers afspraken nakomen. Jij loopt de afspraken na en checkt of de taken al afgehandeld zijn. 

Deze vaardigheden en competenties zijn belangrijk voor een contractbeheerder vastgoed

Als contractbeheerder vastgoed zijn er een aantal competenties en vaardigheden die extra handig zijn om te hebben. Herken jij jezelf hierin? 
  • Je bent van de details: Waarschijnlijk is dit niet iets nieuws. Maar je komt in situaties waar het gaat om kleine letters en precisiewerk. Een oog voor detail met een vleugje nauwkeurigheid is jouw persoonlijke omschrijving.
  • Je laat je niet snel gek maken: Yep, er gaan mensen vanuit alle hoeken aan je trekken. Niet fysiek natuurlijk, maar mentaal. In sommige gevallen staan bewoners tegenover het contract en de organisatie. Het is jouw taak om je hoofd koel te houden en met iedereen in gesprek te gaan. Jij zoekt de beste oplossing voor beide partijen.
  • Je weet hoe stakeholdermanagement aanpakt: Binnen de functie van contractbeheerder heb je te maken met verschillende soorten mensen, partijen en daarmee ook verschillende denkwijzen. Als contractbeheerder maakt dat jou niet uit. Jij kan met iedereen effectief werken. Je weet bij wie je het eerst even over het weekend moet hebben en met wie je gelijk de diepte in kunt.

Waarom werken als contractbeheerder vastgoed?

Op het eerste oogpunt lijkt het een starre wereld, veel papierwerk en moeilijke gesprekken. In sommige gevallen klopt dit. Maar toch willen we je laten zien dat deze functie meer is! 
Je maakt maatschappelijke impact: Een contractbeheerder vastgoed zorgt ervoor dat honderden mensen een dak boven het hoofd hebben. En dat betekent veel! Vaak heb je het niet eens door, maar hier zijn mensen jou dankbaar voor. Je zult zien dat je een aanspreekpunt bent voor deze bewoners. Hierdoor word je onderdeel van hun leven. Jij, als contractbeheerder, kan het verschil maken! 
Elke dag en omgeving is anders: Deze functie is heel erg afwisselend. Dat komt vooral doordat je te maken hebt met veel verschillende partijen en belangen. Jij staat hier middenin. Vervelen zit er niet bij. 
Een combinatie tussen zelfstandig en eropuit: Deze functie heeft een unieke combinatie tussen old school papierwerk en eropuit gaan. De ene dag ben je vooral met je neus in administratie en stel je een adviesplan op, de andere dag ben je in gesprek met verschillende bewoners en bel je reparateurs af. 

Solliciteren als contractbeheerder vastgoed

Oke, nu ben je bijna onder aan de pagina. Iets vertelt ons dan altijd dat jij geschikt bent voor deze baan. Anders was jij al lang afgehaakt. Eerlijk is eerlijk.  Aan de slag als contractbeheerder vastgoed? Check onze vacatures en solliciteer! 
Wil je op de hoogte gehouden worden van de meest nieuwe jobs? Meld je dan aan voor een Job Alert

Veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Heb je een vraag over administratieve vacatures? Bekijk dan onze meest gestelde vragen.

Wat verdient een contractbeheerder vastgoed?

Jouw salaris hangt altijd af van de plek waar je werkt en de ervaring die je hebt. Maar een startende contractbeheerder verdient ongeveer € 2.500. Dit kan in de jaren oplopen tot een salaris van € 4.000. 

Welke opleidingen heb je nodig voor de functie van administratief medewerkers?

In veel gevallen vragen we geen specifieke opleiding. De competenties hierboven vinden wij belangrijker. Binnen deze functie is het belangrijk dat je twee dingen interessant vindt: techniek en regelen. Iets weten over techniek komt van pas aangezien jij veel contracten beheert die hiermee te maken hebben. Zo weet jij precies wat er nodig is en voorkom je dat er te veel betaald wordt voor iets wat je niet nodig hebt. 

Waar kan ik werken als contractbeheerder vastgoed?

Eigenlijk in elke woonplaats! Iedere wooncorporatie heeft een contractbeheerder nodig. Vacatures genoeg dus. Ben je benieuwd welke er nu openstaan? Check het hier! 

Ik zoek een baan als contractbeheerder vastgoed, wat kan ik het beste doen?

Tof! Onze tip is: bekijk de vacatures die op dit moment beschikbaar zijn. Zie je een baan die bij jou past? Solliciteer dan via de sollicitatieknop, dat gaat het allersnelst. Onze recruiters krijgen direct een melding dat jij gesolliciteerd hebt. Dan bellen we je heel snel terug. 

Hulp nodig bij het zoeken van een baan die bij je past?

Ben jij op zoek naar een vette startersfunctie maar staat jouw ideale job er (nog) niet tussen? Of weet je nog niet wat je wil gaan doen, maar wél dat je verschil wil maken in de maatschappelijke sector?