Afgelopen week hadden we een Gen Z Talk. De inspiratiesessie waar Martijn van Rossum alles komt vertellen over hoe Generatie Z denkt, wat hun wensen en behoeften zijn en hoe jij hier als werkgever mee omgaat. Deze keer waren we bij Medisch Specialisten Noord West. Hoe dat ging? Dat delen we graag met je!

Elkaar niet begrijpen

Generatie Z en oudere generaties begrijpen elkaar vaak niet. Er zijn ontzettend veel verschillen tussen de generaties binnen een organisatie, binnen een afdeling en binnen een team. Dat wordt al helemaal duidelijk als ze met elkaar in gesprek gaan. 

Generatie Z wil vakanties en heeft de prioriteit niet altijd op werk liggen. Oudere generaties vinden dat maar onzin: werk is toch gewoon werk? Je moet je niet zo aanstellen. Doordat ze elkaar niet begrijpen ontstaat er wrijving en onbegrip. Logisch.

Elke generatie is opgegroeid in een totaal andere wereld. Er leven verschillende motivaties, ambities en ook een ander gevoel voor autoriteit. 

Op bezoek bij Medisch Specialisten Noord West

Dit zagen we ook terugkomen bij de Medisch Specialisten Noord West. Je begint langs elkaar heen te praten. Tijd om terug te gaan naar de basis. In onze ogen is dat: naar elkaar luisteren en elkaar leren te begrijpen. We zagen iets moois ontstaan tussen de collega’s van Medisch Specialisten Noord West: er ontstonden gesprekken over gedachtegangen, drijfveren, motivaties en achtergronden van collega’s uit verschillende generaties.

Ze werden nieuwsgierig. Gingen naar elkaar luisteren. Ja, soms met wat onbegrip. Maar dat is precies wat we willen bereiken met de inspiratiesessie van Martijn. Prikkelen, maar soms ook een klein beetje oncomfortabel. Erg? Nee! Juist daardoor gaat het team in gesprek en komen ze dichter bij elkaar.

Hmm, daar kan ik wel iets mee

Wij geloven dat als je dit van elkaar weet, je ook beter met elkaar kunt communiceren. De basis van een goede samenwerking. Verder versterk je je positie als werkgever. Je luistert naar de behoefte van elke generatie. Hiermee doorbreek je de ‘zo-doen-we-het-nou-eenmaal-mentaliteit.’ Je geeft de jongere generatie een stem. En bind en behoud deze talenten! 

Deze gesprekken staan vaak niet op de prioriteitenlijst. Toch krijgen we vaker dit soort casussen. De stok achter de deur om je in elkaar te verdiepen. Op zoek naar meer begrip en vervolgens de verbeteringen. 

Meet weten over een inspiratiesessie?

In onze inspiratiesessies nemen we je mee in alles over Generatie Z. Wie ze zijn, wat ze kenmerkt en hoe kan je ze bereiken. We zoomen in op hoe jij deze vluchtige en ongrijpbare generatie succesvol in kan zetten om je organisatie te vernieuwen. 

Sparren met onze adviseurs

Wil jij meer weten over Generatie Z? Of heb je interesse in een inspiratiesessie? Neem contact op met onze adviseurs en plan een moment in voor een (gratis) adviesgesprek.