Kerstpakketten? Ja! Dit is het moment waar jouw werknemers (altijd een beetje stiekem) naar uitkijken. Onze tip: pak het dit jaar anders aan. Zo stelden wij onszelf de vraag: Wat als generatie Z de inhoud van het kerstpakket inhoud mag bepalen? Maak een kerstpakket dat laat zien dat jij er bent voor je jongste generatie medewerkers en waar je de andere generaties aangenaam mee verrast. We beloven je één ding: deze pakketten zijn origineel en voor iedereen! Zonder de cliché gebrandmerkte borrelplank met pakketjes vleesjes, kaasjes en olijven.  

We hebben een aantal opties voor je op een rij gezet:

Een DIY Kerstpakket

Een wat? Ook wel een Doe-Het-Zelf pakket. Generatie Z is dol op creativiteit en hobby’s. Samen iets bouwen of knutselen is steeds meer terug van weggeweest. Stel een kerstpakket samen waar jouw collega’s de handen uit de mouwen moeten steken. Een eigen moestuin maken, een eigen biertje brouwen, kaarsen maken, een houten theebus. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alles kan. Kleine bonustip: houd bij het uitzoeken van de pakketten rekening met duurzame producties en materialen. Generatie Z houdt zich continu bezig met milieu en duurzaamheid. Is jouw pakket een milieuvervuiler? Kies voor een ander pakket! De jongste generatie, maar ook de andere generaties houden duurzaamheid sterk in de gaten. 

Het ultieme-beleving pakket:

Misschien verbaast het je (lees dan nog even ons artikel over Gen Z en Vrije Tijd). Maar de jongste generatie houdt van een goede ervaring. Vakanties, vrije dagen en zelfs complete sabbaticals. Zet deze wens in. Geef dit jaar geen producten in je kerstpakket, maar een leuk uitje. Zo kan jouw personeel dankzij jou iets leuks doen met vrienden en familie op een vrije dag. Hiermee geef je als werkgever aan dat je een werk-privébalans even belangrijk vindt als het harde werk dat een werknemer het hele jaar laat zien. Voorbeelden zijn: Toegangskaartjes voor een pretpark/dierentuin, de mogelijkheid om kaartjes te bestellen voor concerten, musicals of zelfs een sportevenement. Wat wel belangrijk is voor dit pakket is de inzet. Kijk goed naar je budget. Passen er niet minimaal twee kaartjes in? Dan kan je het beste een andere optie van deze lijst pakken. Een uitje in je eentje is niet helemaal aansluitend op de hele kerstgedachte. Budget over? Geef bijpassende producten. Een waterfles of een rugzak om mee te nemen naar het uitje. Altijd handig! En ja, hier mag je dan best je eigen logo op laten drukken. (We wisten dat je hiernaar op zoek was) 

Het Praktische-pakket Kerstpakket:

De volgende tip is een pakket met producten die altijd handig zijn om te hebben. Zo denk je aan de wensen van Generatie Z en geef je een optie om bewuster met duurzaamheid om te gaan, aan generaties die dit minder op het vizier hebben. Denk aan producten als: herbruikbare rietjes, bamboe keukengerei, milieuvriendelijke verzorgingsproducten of fairtrade snacks. Voeg ook informatiemateriaal toe over duurzaam leven en tips om een positieve impact op het milieu te maken.

Het Mindfulness Kerstpakket:

Oke, oke, we moeten toegeven: dit is niet voor iedereen. Toch kan het een mooi pakket zijn als jij gebruikmaakt van een keuzesysteem, waarbij de werknemer kan kiezen tussen verschillende pakketten. Een deel van generatie Z (en andere generaties) maak je niet gelukkiger dan met een pakket wat ontspanning en ontwikkeling stimuleert. Mindfulness en mental health is een begrip waar fanatiekelingen zich elke dag mee bezighouden. Met het aanbieden van dit pakket erken je dat mentale gezondheid en het nemen van rust belangrijk is. Producten die je hierbij kunt inzetten zijn: meditatie-app-abonnementen, yoga-matten, aromatherapie kaarsen of boeken over persoonlijke ontwikkeling. Voeg ook gezonde snacks en biologische thee toe om het pakket en de ontspanning compleet te maken.

Het zoek-het-lekker-zelf-uit pakket:

Met dit pakket kan jij niet fout zitten! Hier kunnen jouw werknemers hun eigen pakket samenstellen. Dit kan jij op verschillende manieren aanpakken:

  1. Je geeft een cadeaubon die omgezet kan worden tot een gespecificeerde cadeaubon

  2. Je geeft een cadeaubon binnen een categorie. Denk aan: een boekenbon, een bol.com cadeaubon of een horecabon

  3. Je maakt een eigen webshop waar jouw werknemers in kunnen shoppen

Alle opties zijn goed en geven de vrijheid om werknemers te laten kiezen. Hiermee sluit je niemand uit en heeft iedereen een pakket waar elke werknemer blij mee is. 

Even nog wat algemene tips

Of jij nou gebruikmaakt van een van de bovenstaande pakketten of dat je toch een eigen pakket samenstelt. Alles is goed. Wij en iedereen snapt: het gaat om het gebaar van waardering en het gevoel gezien te worden. Wel willen we je een aantal dingen meegeven. 

  • Hou rekening met culturen

  • Hou rekening met duurzaamheid

  • Zorg dat er een boodschap achter jouw pakket zit. Laat zien dat je aandacht hebt besteed aan een passend idee. Dit wordt het meest gewaardeerd

Wat je ook kiest, het gaat om de boodschap. Dat jij je werknemers wilt belonen en een wil bedanken verdient al ontzettend veel punten vanuit ons! Goed bezig.

Kom in contact met

Ben je op zoek naar talent of heb je een vraag? Neem contact met mij op of laat mij contact opnemen met jou. Op werkdagen hoor je binnen 24 uur van ons.

Kom in contact met onze adviseurs

Ben je op zoek naar talent of heb je een vraag? Neem contact met mij op of laat mij contact opnemen met jou. Op werkdagen hoor je binnen 24 uur van ons.

Meer weten over deze generatie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je weten hoe je hier als werkgever of leidinggevende op in moet spelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Meer weten over deze generatie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je weten hoe je hier als werkgever of leidinggevende op in moet spelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief