Ik ben trots op het vertrouwen dat we krijgen

Ik ben trots op het vertrouwen dat we krijgen
Talent Robbert Weij heeft vanuit VMBO-T doorgestudeerd tot aan een afgeronde master in Accountancy & Control. Na een reis van zeven maanden ging hij op zoek naar een functie waar hij financiën en zorg kan combineren. “Mijn vader is financieel controller, dus mijn interesse in financiën is er met de paplepel ingegoten. Maar ik wil ook echt iets kunnen bijdragen met deze kennis. Ik ben erg trots dat ik dit als Bedrijfseconomisch Adviseur kan doen bij jeugdzorginstelling Levvel.”

Meer betrokken bij activiteiten bedrijf

“Via een stage had ik al ervaring opgedaan bij een non-profitorganisatie. Dit beviel erg goed. Ik wil namelijk niet alleen op de achtergrond met cijfers bezig zijn maar ook echt het betrokken zijn bij de activiteiten van het bedrijf.” Robbert werkt nu als Bedrijfseconomisch Adviseur bij Levvel: het is afwisselend en ad hoc werk, met aanvragen voor een nieuwe bril tot het adviseren over een contract met een onderaannemer. De sfeer binnen het bedrijf is daarnaast heel goed: het is niet gehaaid of gefocust op sales.”

Afwisseling werk en training

Robbert vertelt de combinatie tussen werken en leren erg prettig te vinden. “Ik hou van de afwisseling. Toen ik studeerde werkte ik tegelijkertijd bij KPMG, waar ik vooral werkinhoudelijk werd opgeleid. Bij The New Crew krijg ik nu algemene trainingen, om je te vormen als professional. Heel fijn! Ik was ook onder de indruk van de open sfeer tijdens de trainingen, wat me waardevolle inzichten heeft opgeleverd.” Jelke, zijn begeleider bij The New Crew, vult aan: “Robbert is erg reflectief, hij kan goed vertellen wat hij ergens van vindt en wat zijn eigen aandeel daarin is.”
“De algemene trainingen van The New Crew helpen je om je te vormen als professional. Dankzij de open sfeer heb ik waardevolle inzichten op kunnen doen.”

'Nee' verkopen

Robbert vertelt dat hij het moeilijk vindt om ‘nee’ te verkopen. “Mensen vertellen je bijvoorbeeld een heel zielig verhaal, waardoor je enorm graag wilt helpen. Maar dit kan gewoon niet altijd. In de Crew Class van The New Crew heb ik door veel te oefenen geleerd om op zo’n moment mee te geven wat er wél mogelijk is, en meer naar het grotere geheel te kijken. Ook ging ik bijvoorbeeld te lang gesprekken aan. Ik weet nu hoe ik eerder aan kan geven wat niet kan en daardoor sneller én beter advies kan geven. Op deze manier krijg ik de handvaten om het werk te kunnen doen waar mijn passie ligt.”

Afdeling runnen

“Vanaf dag één kreeg ik, samen met medetalent Sarah, al veel mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Dit gaat erg goed, zelfs beter dan verwacht. Ik had namelijk nog geen ervaring met de jeugdzorg, maar nu komen onze collega’s al met vragen bij ons.” Doordat een directe collega met zwangerschapsverlof is runnen Robbert, Sarah en een derde talent nu zelfstandig de afdeling voor Bedrijfseconomisch Advies. “Ik ben erg trots dat we het vertrouwen krijgen om deze verantwoordelijkheid te dragen en om zelf onze nieuwe collega in te werken. Wat mij betreft is het krijgen van zo’n kans de perfecte manier om talenten te binden.”
“Ik ben supertrots dat we met z’n drieën het vertrouwen en de verantwoordelijkheid krijgen om de hele afdeling te runnen.”

Aansluiten bij projecten

Op de vraag welke eigenschappen hem helpen in zijn werk, antwoordt Robbert: “Ik neem veel initiatief, werk zelfstandig en raak niet snel in paniek. Dit houdt in dat ik zelf veel dingen uitzoek, en mocht er daardoor iets niet goed gaan zorg ik dat er van leer.” Levvel is een organisatie die continu verandert, en de functie daarmee ook. Robbert vertelt hierover: “Er zijn veel mogelijkheden. Ik wil in ieder geval actief blijven in het ondersteunen van hulpverleners en me meer richten op het interpreteren van de cijfers door onze ervaring in te zetten bij planning & control. Daarnaast krijgen we de ruimte om naast ons dagelijkse werk aan te sluiten bij projecten en om door te groeien binnen projectmanagement. Er is genoeg te doen voor ons!”

Ook aan de slag als talent?

Wil je ook aan de slag als Bedrijfseconomisch Adviseur, of een andere job met maatschappelijke impact? Schrijf je dan nu in.