Je kunt direct toepassen wat je leert

- Talent aan het woord -
Startersbaan bij het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal

Je kunt direct toepassen wat je leert

- Talent aan het woord -

Startersbaan ervaring bij het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal

Katja Hop werkt inmiddels twee jaar bij het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. Ze is via The New Crew gestart als Projectmedewerker en -leider, en groeide binnen een jaar door naar haar nieuwe uitdagende startersbaan waar ze als Functioneel Beheerder aan het nieuwe ERP-systeem werkt. Ze vertelt: “Het is de ideale manier om het hele ziekenhuis te leren kennen.”

Hoe drijfveren leiden naar een startersbaan bij het Bravis Ziekenhuis

“The New Crew stelde me de juiste vragen, waardoor ik nu goed weet welke drijfveren ik heb.”
Katja studeerde nog voor haar Master Healthcare, Policy, Innovation and Management, toen wij haar via LinkedIn benaderden: “Ik was nog niet op zoek naar een baan en wist eigenlijk nog niet precies wat ik wilde. Het leek me wel goed om te starten met oriënteren en te oefenen met solliciteren. Doordat The New Crew me de juiste vragen stelde leerde ik wat mijn drijfveren zijn: ik wil de ruimte hebben om door te kunnen groeien, zelfstandig kunnen werken en hecht tegelijk veel waarde aan samenwerking en een informele sfeer. Het Bravis Ziekenhuis en de begeleiding via The New Crew bleek hier perfect bij te passen.”

Met E-HEALTH de basis voor een carrière

Werken in een ziekenhuis is niet zomaar een baan. Het is een maatschappelijke job waar je de kans krijgt écht iets toe te voegen. Academische en regionale ziekenhuizen zijn hiervoor bezig met een enorme innovatieslag: denk aan zorgrobots, e-consulten, het elektronisch patiëntendossier. Door te digitaliseren en optimaliseren hebben hulpverleners namelijk meer tijd en aandacht voor patiënten. En daar kan jij aan bijdragen.

Focus op het versterken van de patiënt

Katja vertelt wat haar werk inhoudt: “Ik heb eerst gewerkt met HiX – de software voor het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van ChipSoft – om de rol van de patiënt binnen het ziekenhuis te versterken. Samen met een team van 15 collega’s heb ik gewerkt aan de opzet en uitrol van een app met behandelinformatie en e-consulten, om beter aan de behoefte van de patiënt te voldoen.” Ze voegt toe: “Ik vind het tof dat deze ontwikkeling is geïnitieerd op verzoek van de overheid, dat maakt dat het extra belangrijk voelt.”

Leer als starter om je moment te pakken

“Het is fijn dat je tijdens het ontwikkeltraject direct kunt toepassen wat je leert.”

Katja werkte een jaar bij een ziekenhuis via Studelta (nu: The New Crew) en ging toen in dienst bij Bravis: “Er kwam een vacature vrij binnen Functioneel Beheer. Als Functioneel Beheerder ben je de schakel tussen ICT en de gebruikers, zoals artsen, verpleegkundigen en patiënten. Communicatie is hierin enorm belangrijk, zodat je mensen en techniek echt samen kunt brengen.” Ze vult aan dat de begeleiding vanuit Studelta hierbij heeft geholpen: “In tegenstelling tot wat je tijdens je studie leert kun je wat je hier leert direct toepassen tijdens je werk. Ik bleef bijvoorbeeld in het begin nog wat op de achtergrond: ik dacht ‘ik kom net kijken, wie vindt mijn mening nou belangrijk’. Maar door je hier bewust van te worden en dit te oefenen in de Gym van Studelta heb ik geleerd om wél mijn momenten te kunnen pakken.”

In een ziekenhuis samenwerken met andere afdelingen

Al snel werd Katja deelprojectleider: “Het was voor mij een teken dat ze vertrouwen hadden in mij, erg fijn. Ik heb voor de projecten veel gesprekken gevoerd met vakgroepen om de nieuwe functionaliteiten voor te bereiden, te implementeren en te evalueren, en dit vervolgens gepresenteerd tijdens intervisies.” Katja werkt nu vooral aan het nieuwe ERP-systeem dat in de zomer geïmplementeerd wordt: “Hierdoor heb ik veel contact met andere afdelingen zoals finance, logistiek, inkoop en planning en control. Ik kan hierdoor nog meer ervaring opdoen en leer het ziekenhuis steeds beter kennen.”

Als starter vergroot je jouw persoonlijk leiderschap

“Uiteindelijk is ICT de rode draad in bijna alles wat je voor elkaar wilt krijgen”

Om af te sluiten vertelt Katja: “Het ontwikkeltraject van The New Crew heeft mij echt geholpen om mijn persoonlijk leiderschap te vergroten. Hier heb ik nu én in volgende functies echt veel aan. Ik wil uiteindelijk nog meer richting beleid en management groeien, al weet ik nog niet in welke vorm. Het is in ieder geval erg fijn om nu zoveel ervaring op te doen in het technische stuk. In de praktijk is ICT namelijk de rode draad in bijna alles wat je voor elkaar wilt krijgen.”

Je Kunt Direct Toepassen The New Crew

Blijf op de hoogte

Laat Je gegevens en CV Achter