Zorgadministratie: je helpt de zorg aan de achterkant

Bijdragen aan betere zorg, klaarstaan voor zorgmedewerkers. De medewerkers zorgadministratie helpen de ziekenhuizen en zorginstellingen aan de achterkant. Ook wel ‘niet aan het bed’. Jouw administratieve en/of financiële skills pakken hier een spotlight. Oke, iets meer info: je leest alles over de werkzaamheden, het salaris, de aansluitende opleidingen, de vacatures en meer. 

Wat doet een medewerker zorgadministratie?

Als medewerker zorgadministratie breng jij overzicht, zorg je dat processen goed verlopen en zit jij boven op de geldzaken. Concreet houd jij dossiers bij, voer je aanmeldingen door en wordt je gevraagd om financieringen te regelen. Hiermee ben jij een grote steun voor alle zorgmedewerkers in jouw organisatie. Zij kunnen zich hierdoor meer focussen op behandelingen. Terwijl jij zorgt dat de achterkant van de organisatie soepel verloopt. 

Wat verdient een medewerker zorgadministratie?

Het salaris van een zorgadministratie medewerker ligt natuurlijk aan jouw ervaring en achtergrond. Als starter kan jij vaak rekenen op €2.500-€2.700 per maand. Het gemiddelde salaris van een medewerker in de zorgadministratie ligt op ongeveer €3.000 per maand. 

Welke opleiding sluit aan bij een functie in zorgadministratie?

Voor deze functie is het eigenlijk het allerbelangrijkst dat jij gestructureerd bent, dat ordenen en plannen voor jou geen enkel probleem is. Wil je je alvast optimaal voorbereiden op deze functie? Dan bestaan er specifieke opleidingen voor administratie in de zorg. Deze zijn er zowel op HBO- of MBO-niveau. 

Verdere opleidingen zijn: bedrijfskunde, Finance & Control, Finance in de Zorg of Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Farmakunde, Accountancy. 

Aan de slag via The New Crew? Dan hoef jij deze keuzes niet te maken. Wij kijken naar jouw potentie, talenten en competenties. Of jij daarnaast nog trainingen nodig hebt, dat bekijken we samen. Is dit nodig? Dan helpen we bij het behalen van de juiste papieren.

Werken in de zorgadministratie, waar kan jij aan de slag?

Het zal je niet verrassen dat de zorg enorm veel vacatures voor je heeft klaarstaan. Je wordt met een warm welkom ontvangen. Zowel in de ziekenhuizen als in zorginstellingen. Denk bijvoorbeeld aan een specialisatie in de jeugdhulp. 

Maar ook organisaties met apothekers, zorgverzekeraars, de gehandicaptenzorg of ouderenzorg. 

Vacatures zorgadministratie!

Nieuwsgierig geworden naar deze functie? Snappen we. Het is een mooie en belangrijke functie. Check de vacatures om te kijken welke banen er voor jou klaarliggen. 

Twijfel je toch nog een beetje? Geen zorgen. Het is niet niets, een baan zoeken. Neem dan contact op met onze expert Elliot! Hij weet alles over deze functies en kijkt samen met jou of deze functie bij jou past.