Hele mooie kans om te ontdekken waar je goed in bent

- Talent aan het woord -
Hele mooie kans om te ontdekken

Hele mooie kans om te ontdekken waar je goed in bent

- Talent aan het woord - 

RIVM baan voor talentvolle hoogopgeleiden

Werken bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu(RIVM) is misschien wel een van de meest dankbare beroepen die je bij de overheid vindt. Zo ziet het er van de buitenkant tenminste uit. Maar is dat wel zo? En hoe is het om als jonge starter daar te werken?

Daar heeft The New Crew ervaring mee. Lees het verhaal van Lydia die als talentvolle hoogopgeleide starter bijzondere ervaringen heeft opgedaan.
Talent Lydia van de Hee - Jochems werkt sinds juni 2020 als Junior Adviseur bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), op de afdeling Certificering en Accreditatie. Ze vertelt lachend: “De eerste maanden vlogen de afkortingen om mijn oren. Om de organisatie te leren kennen ben ik gestart met ondersteunende taken voor de Senior Adviseur. Maar ik mocht al snel ook zelf overleggen voorzitten en ik werd meegenomen in de hele kwaliteitscirkel van de accreditaties. Het is super leerzaam om bij het gehele proces betrokken te mogen zijn.”

Het RIVM en The New Crew is net als een traineeship

Lydia heeft een achtergrond in Biologie en Forensische Wetenschappen. Na 1,5 jaar bij het Nederlands Forensisch Instituut gewerkt te hebben zocht ze meer uitdaging, en stuitte op LinkedIn op de vacature Junior Adviseur bij het RIVM. "Ik was op zoek naar een traineeship om mezelf te blijven ontwikkelen. Bij The New Crew heet het niet zo, maar het is vergelijkbaar door de aanvullende trainingen die je een jaar lang krijgt in The Crew Class."

Als talentvolle starter binnen twee weken aan de slag

Binnen twee weken werd Lydia aangenomen en volledig digitaal ingewerkt: “Ik was wat verbaasd en overrompeld, maar vooral heel erg blij. Nu zit ik er alweer tien maanden, en de adviseurskant bevalt me erg goed. Ik doe ondersteuning voor projecten, voer kwaliteitscontroletaken uit en heb mijn eigen deelprojecten. De constructie met The New Crew voelt als een hele mooie kans om te ontdekken waar je goed in bent, in een fijne setting waar je op eigen tempo met je eigen leerdoelen aan de slag kunt."

RIVM baan plus begeleiding The New Crew

Lydia krijgt continu begeleiding vanuit het RIVM en vanuit The New Crew van haar begeleider Leonie. “We hebben van tevoren werkdoelen opgesteld en ik heb twee persoonlijke leerdoelen: ik wil meer van mezelf laten zien én mezelf de ruimte en tijd geven om verder te ontwikkelen. Vanuit deze doelen heb ik afgesproken om oefenmomentjes in te plannen, zodat ik een stok achter de deur heb om er ook echt mee aan de slag te gaan.”
“Door digitale koffiemomentjes in te plannen leer je elkaar beter kennen, wat een stukje extra gemak geeft om jezelf meer te laten zien.”
Lydia licht toe: “Tijdens de trainingen van The New Crew oefen ik met deze leerdoelen, aan de hand van rollenspellen met de andere pioniers en de trainers. Leonie gaf daarnaast als extra tip om digitale koffiemomenten in te plannen. Zo leerde ik mijn collega’s sneller beter kennen, wat direct een stukje gemak opleverde.” Ze vult aan: “Ik wil altijd snel en verwacht veel van mezelf, al is dit niet altijd realistisch. Ik heb geleerd dat ontwikkeling tijd kost en dat dit oké is.”

RIVM's ervaring: bewonderingswaardig kalm en beheerst

De COVID-19-pandemie heeft een behoorlijke druk gelegd op het RIVM. Lydia’s begeleider Parveen – Senior Adviseur – vertelt dat ze het bewonderingswaardig vindt dat Lydia zo kalm en beheerst blijft in deze drukte: “Ik vind dit heel knap voor een net-starter. Ze is enorm gedreven om haar werk goed te doen, echt een junior op niveau.”
“Ik zag mijn kalmte als terughoudendheid, maar zie door de training en mijn werkervaring inmiddels ook de voordelen ervan in.”
Lydia vult aan: “Ik zag mijn rust zelf als terughoudendheid, maar ik zie hier nu ook de voordelen ervan in. Het helpt dat ik van het plannen en de structuur ben, waardoor ik het overzicht behoud en goed voorbereid ben.” Inmiddels heeft Lydia al twee inventarisatiesessies georganiseerd en voorgezeten, om de procedures van verschillende labs te harmoniseren in verband met de aankomende verhuizing van het RIVM.

Werken bij een overheidsinstantie zoals het RIVM is spannend, kent uitdagingen en is een hele mooie omgeving om als Generatie Z zinvolle impact te maken op de maatschappij. Zie jij het ook zitten om hier een bijdrage aan te leveren? Bekijk dan onze vacatures van de overheid.

Laat je gegevens achter

Blijf Op De Hoogte

Laat Je Gegevens En CV Achter